5 tipp, hogyan légy nyáron is rendezett

Üdvölet!


Bevallom nektek, velem nem jönne ki jól Alfons Mucha, (készül, nyugi) ugyanis oroszlán csillagjegyemhez mérten leláncol a lustaság bilincse. Motiválnom kell magam egészen kis dolgok végrehajtásában is.
 Az egyetem közben annyira nem durva, hiszen ott vannak határidők és emberek, akik motiválnak arra, hogy dolgozzak. Az egyik legnagyobb előnye, ha egyérdeklődésű emberek között jársz-kelsz, hogy találhatsz ugyanolyan őrült, maximalista embereket, mint te magad, és így tudjátok egymást motiválni. Ha találsz valakit, aki kiérdemli, hogy riválisod legyen, akkor a versenyszellem tovább hajt a mindennapjaid harcaiban.
 Majdcsak húsz éve élek saját magammal, ismerem annyira magam, hogy ezek sikerre tudnak hajtani. Az a bizonyos: "Úgy sem tudod megcsinálni!" mondat után, én személy szerint úgy begőzölök, hogy nem hagyom annyiban, addig csinálom, míg a maximumot teljesítem. (így lett meg a falfestményem, és a dicséretes ötös előrehozott érettségim angolból.)

De mi van akkor, ha jön a nyár, és minden motivációd, ami eddig volt az egyetem miatt elsüllyed, mint te magad a lustaság pihe-puha párnái között?

(0). A nyár sok kalandot tart mindenki számára. Ezért ha tervezel is valami olyat, amihez idő kell és munka, ne felejtsd el, hogy kell időt töltened kicsit magaddal is.

Képtalálat a következőre: „naruto ninjaway gif”
1.) Ne hagyd magad!
 Ez az első és legfontosabb szabály. Ha valamit véghez akarsz vinni a nyáron, legyen az nyelvvizsga, jogosítvány, új munka, bármi, akkor észben kell tartanod, hogy ezt az utat választottad, te azt mondtad, kijelentetted, hogy végigcsinálod a tervedet, akkor tartsd is be! Saját magamhoz mérve, ez az egyik legnehezebb feladat. Hogy reggel felkelj és ne sorozatozással indítsd a napot, hanem megszervezni, ma milyen leckét veszel át franciából, vagy épp hány oldalt akarsz fordítani a könyvedből, vagy a blogoddal menyi időt akarsz tölteni. De higgyétek el, megéri! Sokkal jobb úgy tekinteni az elmúlt hétre, hogy nem csak a seggemet meresztettem.

2.) Vezess be szokásokat!
 Nemrég gondolkodtam el azon, mennyit változtam az egyetemi első évem alatt. Az egyik legfeltűnőbb, hogy reggel szinte mindig iszok valami meleget. Ez vagy kávé, vagy cappucino, vagy tea. A kollégiumban egészen rászoktam és itthon is miután felkeltem felrakok vizet melegedni teának.
 Ezek a szokások azért lehetnek hasznosak, mert ha már felkeltél és felraktad a vizet főni, akkor már csinálhatsz magadnak valami finomat reggelire és most nem csak egy sima szendvicsre gondolok. Míg a teád ihatóra nem hűl, addig csinálsz egy kis rántottát, vagy felöltözöl, a lényeg, hogy nem a még meleg ágyikóba bújsz vissza. Reggeli közben a teát szürcsölve végiggondolhatod mit kéne ma csinálni, vagy ha több projekted fut épp, beoszthatod a napokra mit kell tenned. Aztán ha nagyon sok energiát érzel magadban reggel, elmosogathatod is az edényeidet, vagy kicsit pakolgathatsz, mert tisztább környezetben jobban tud az ember koncentrálni.
A szokások bevezetése hosszú folyamat, de aztán már igényelni fogod ezeket a dolgokat. Igényled a reggeli teád, hiányolod a rendezett reggeleket. Előbb-utóbb rutinoddá válik majd.

3.) Motiváld magad!
 Ez még talán vizsgaidőszakban tanuláshoz is hasznos lehet. Ha nem érzel magadban tenni akarást, és inkább néznél sorozatokat tanulás helyett, akkor egész egyszerűen motiváld magad. Ha túl vagy az adott leckén akkor elmész venni magadnak valami finomat, (mondjuk csokit, fánkot, muffint, gumimacit, ami téged boldoggá tesz), vagy ha teleírtál egy oldalt akkor ehetsz egy darabka finomságot, ha kijegyzeteltél egy oldalnyi szöveget, ihatsz a kedvenc italodból, vagy tarthatsz egy kis szünetet, mozgasd meg a tested, hiszen eddig csak a könyved felett görnyedtél!

4.) Időzíts jól!
 Találd meg azt az időszakot a napjaidban, mikor a leginkább fogékony az agyad, és nem kalandozol el. Mikor tudsz a legjobban koncentrálni? Ez valakinek reggel van, valakinek éjjel, van akinek embertelenül hajnalban, nekem körülbelül 11 és 14 óra között van ez a koncentrációs időszakom. Ekkora már felébredek, rendbe teszem magam, és mire anyukám hazaér a melóból, már kész is vagyok a napi adagommal. Nem kell egyébként sokra gondolni, de tényleg. Azt hiszem jó hosszú idő lesz mire lefordítom a könyvemet, vagy felkészülök a francia nyelvvizsgára. De ezek olyan dolgok, amikre időt kell hagyni, szóval nem kell sietni.


5.) Figyelj az egyensúlyra!
 Ne felejtsd el, hogy a nyár nem csak a munkáról szól, szóval ne csináld azt, hogy naponta rengeteg dolgot csinálsz! Találd ki mit akarsz ezalatt a pár hónap alatt elérni, oszt be rendesen, és mindenképp hagyj magadnak egy kis időt pihenni a családoddal, vagy csak úgy magadban! Utazz sokat, játsz, olvass könyvet, nézz filmeket, sorozatokat, rajzolj, a lényeg, hogy pihenj, hisz itt a nyár, élvezd ki!

Mindenkinek kívánok ezzel a bejegyzéssel kellemes vakációt és élettel teli nyarat!

Umi was here, see you later! ❤️

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések